/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

O pictură de van Gough, furată dintr-un muzeu olandez, închis din cauza coronavirusului

missing
30 martie 2020, ora 21:28

Un tablou de Vincent van Gogh a fost furat duminică noaptea dint-un muzeu olandez care a fost închis din cauza pandemiei de coronavirus. Tabloul Grădină la Nuenen” a fost furat de la muzeul Singer Laren de lângă capitala olandeză, Amsterdam.

Tabloul, pictat în 1884 de maestrul olandez, potrivit Reuters, fusese împrumutat de la un alt muzeu olandez, Muzeul Groninger din orașul Groningen.

Sunt șocat și incredibil de supărat” a spus directorul muzeului, Jan Rudolph de Lorm, în cadrul unei conferințe de presă, luni după-amiază, scrie Digi24.ro.

Este foarte rău pentru Muzeul Groninger. De asemenea, este foarte rău pentru Singer, a spus de Lorm.

Dar mai presus de toate este îngrozitor pentru noi toți, pentru că arta trebuie să fie văzută și împărtășită de noi toți, pentru a face plăcere, a aduce inspirație și, de asemenea, pentru a aduce confort. Mai ales în aceste vremuri dificile”, a adăugat el.

Aproape 900 de olandezi au murit din cauza coronavirusului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram