Comisia Europeană recomandă statelor membre ale UE să acorde cetățenilor fără vize UE care au depășit termenul de ședere legală în Spațiul Schengen, vize naționale de lungă durată sau permise de ședere temporare, în această perioadă de epidemie de coronavirus.

De asemenea, Comisia Europeană mai sugerează neaplicarea sancțiunilor sau altor penalități administrative pentru depășirea perioadei de ședere legală (90 de zile ăn decurs de 6 luni), precum și neluarea ăn considerare a cazurilor respective la examinarea viitoarelor solicitări de vize.

Ministerul de Externe de la Chișinău subliniază într-un comunicat de presă că cetățenii moldoveni, aflați în situația de depășire a termenului de ședere legală în Spațiul Schengen, din cauza restricțiilor impuse în contextul virusului COVID-19, ar putea face referință la soluțiile respective în calitate de argument în timpul contactelor cu autoritățile migraționale ale statului din Spațiului Schengen în care se află.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!