/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Șeful ANSP, despre înmormântarea pacienților decedați de coronavirus: „Covid-19 ne-a dat din deget și ne-a îndemnat să renunțăm la unele tradiții”

missing
30 martie 2020, ora 11:30

După ce în spațiul public au apărut mai multe critici în legătură cu înmormântarea persoanelor diagnosticate cu coronavirus, Nicolae Furtună, șeful ANSP afirmă că corpul uman nu prezintă pericol de infectare chiar și după moarte, însă riscul cel mare ar fi de fapt numărul mare de persoane din timpul funeraliilor.

„Covid-19 ne-a dat din deget și ne-a îndemnat ca noi să renunțăm și să ne debarasăm de unele obiceiuri și tradiții pe care le-am moștenit din strămoși. Mă refer la înmormântarea în Republica Moldova, așa se zice, că trebuie făcută frumos. Aici nu vorbim despre pericolul defunctului. Cadavrul după deces cauzat de infecția COVID-19 nu prezintă pericol din punct de vedere epidemiologic. Pericolul cel mai mare este legat de tradițiile de a face înmormântări: cu lume multă, cu slujbă acasă, în biserică și cu mese de pomenire. Iată aici sunt riscurile cele mai mari, pentru că este aglomerație și există riscul vădit de a transmite infecția. De aceea noi ca cele două înmormântări care s-au produs legate de COVID-19 am făcut să se respecte aceste principii”, a spus Furtună.

Chiar dacă au fost impuse restricții, autoritățile nu au încă elaborat un protocol în cazul deceselor provocate de Covid – 19, iar din păcate, victimele ajung să fie înmormântate urmând reguli nescrise, dure și chiar inumane.

Mai multe la acest subiect citiți în articolul de mai jos:

Doctorița răpusă de coronavirus, înmormântată la marginea cimitirului, într-o zonă special pregătită pentru cei infectați cu Covid – 19

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram