/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Statul cumpără din China 100 de mii de teste pentru coronavirus. Sunt cele mai rapide din toate pe care le-am avut la Chișinău

missing
30 martie 2020, ora 10:08

Autoritățile R. Moldova vor cumpăra din China 100 de mii de teste pentru coronavirus. Comanda a fost deja făcută, iar Chișinăul duce tratative cu conducerea de vârf a Chinei pentru ca testele să fie livrate cât mai repede posibil.

„Din toate testele pe care le-am primit până acum, cele de la partenerii din China sunt cele mai rapide. Nu vreau să se supere ceilalți parteneri, dar asta spun specialiștii. De aceea, am comandat 100 de mii de teste și suntem în contact cu conducerea de vârf din China pentru livrare rapidă. Scopul este să avem o rezervă pentru următoarele etape”, a precizat Igor Dodon.

Potrivit șefului statului, autoritățile de la Chișinău sunt gata să trimită un avion pentru a lua testele cumpărate, dar și lotul de ajutor umanitar pe care anterior nu l-a promis China.

„Teste la această etapă sunt suficiente. Se testează toți cei suspecți, care au primele simptome că sunt afectați cu coronavirus. În unele țări se testează doar cei aflați în situație gravă. La noi, numărul de teste zilnice a crescut și este de peste 200 de persoane. Doar în această noapte am avut 114 care au fost aduse în spital și s-a preluat teste”, a spus președintele Dodon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram