/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Străzile din Ungheni, în beznă. Iluminatul a fost deconectat pentru a face economii în bugetul local

30 martie 2020, ora 14:54

Iluminatul stradal a fost deconectat pe timp de noapte în municipiul Ungheni. Primarul orașului spune că becurile sunt stinse începând cu ora 23:00. O astfel de măsură a fost luată de autorități de pe data de 28 martie pentru a face economii în buget.

„Este o acțiune impusă de situația creată. Sper că unghenenii ne vor înțelege”, a spus primarul Alexandru Ambros.

Autoritățile publice locale au anunțat că în prezent, din cauza pandemiei de coronavirus de tip nou, încasările în buget s-au micșorat drastic, iar astfel de măsuri se iau pentru a economisi banii.

„În comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, în unele zile încasările la buget din taxele locale s-au diminuat de zece ori. Tocmai din acest motiv se impune luarea unor măsuri, inclusiv nepopulare, pentru a economisi, atât cât se poate, resursele financiare”, se arată într-un comunicat al primăriei.

Sistarea iluminatului stradal pe timp de noapte a fost coordonată atât cu președintele raionului, cât și cu Inspectoratul de Poliție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram