/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

ANSP vine cu precizări ce țin de laboratoarele în care sunt efectuate testele pentru COVID-19

missing
31 martie 2020, ora 17:47

Testele pentru detectarea virusului, care cauzează infecția COVID-19, în prezent se efectuează în laboratorul virusologic al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) şi două laboratoare private din țară. Asta după ce a fost validată metoda de diagnostic, prin tehnici de biologie moleculară (RT-PCR), certificate.

„Pentru înlăturarea incertitudinilor apărute în spațiul public, menționam că inițial, testele erau efectuate prin două reacții diferite, una prin prelevarea probelor de sânge (în laboratoarele private), alta prin lavaj (în laboratorul ANSP), ambele omologate. Ulterior, această discrepantă a fost înlăturată”, spun reprezentanții ANSP.

Aceștia precizează că materialul biologic (tampon nazo-faringial) este colectat conform algoritmului în condiții speciale de către personalul medical instruit.

Numărul de teste efectuate şi cel al cazurilor confirmate este raportat zilnic pentru gestionarea corectă a datelor, informează ANSP.

În această dimineață, membrii Cabinetul de miniștri în frunte cu Ion Chicu și angajații aparatului premierului au mers la un laborator privat pentru a efectua teste la coronavirus.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram