/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Circa șase mii de cetățeni din diasporă au solicitat până-n prezent să revină acasă cu curse charter

missing
31 martie 2020, ora 21:00

Circa șase mii de cetățeni din diasporă au solicitat până-n prezent să revină acasă cu curse charter. Despre aceasta a declarat premierul Ion Chicu în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la postul public de televiziune. 

„Din Marea Britanie avem 2447 de solicitări de evacuare. Din numărul acestora, doar 420 de persoane se încadrează în criteriile de prioritate. Pe parcursul săptămânii viitoare aceste 420 de persoane vor fi aduse acasă”, a declarat Ion Chicu.

Prim-ministrul a mai spus că: „din Franța au parvenit 1772 de solicitări și doar 173 de persoane corespund criteriilor de prioritate. Din Rusia avem 1256, eligibile sunt doar 400. Din Roma, Italia au parvenit 779 de solicitări, dintre care 217 sunt eligibile”.

Ion Chicu a spus că din momentul în care se completează o listă de 200 de persoane, Ministerul Afacerilor Externe sesizează Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) și compania avia responsabilă efectuează zborul spre Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram