Contractul de furnizare a energiei electrice încheiat de „Energocom” cu Centrala de la Cuciurgan, care expira la 31 martie, a fost prelungit până la 30 iunie. Acesta va acoperi 100% din necesarul de consum pentru consumatorii din R. Moldova.

Potrivit noilor condiții contractuale, începând cu 01 aprilie, prețul mediu de procurare a energiei electrice pentru S.A. „Energocom” cât și prețul mediu de furnizare a energiei electrice către alți agenți economici va fi cu aproximativ 9% mai mic decât prețul mediu aplicat în baza contractelor existente, care erau valabile până la 31 martie.

Centrala de la Cuciurgan este unicul producător de energie electrică capabil să acopere pe deplin necesitățile de energie electrică ale furnizorilor din R. Moldova.

„Energocom” anunță că a încheiat deja contractele de furnizare a energiei electrice cu toți furnizorii reglementați de energie electrică, operatorii sistemelor de distribuție și operatorul sistemului de transport pentru o perioadă de 3 luni, cu posibilitate de prelungire. Toate contractele au fost transmise spre avizare Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

Anterior, Comisia pentru Situații Excepționale a decis să dispună sistarea licitațiilor de achiziție a energiei electrice, pornite de operatorii din domeniu. Igor Dodon a declarat că Republica Moldova va fi asigurată cu electricitate exclusiv de la Cuciurgan, la prețul de 49,5 dolari pentru un megawatt.

Până acum, Republica Moldova importa și din Ucraina circa 15% din volumul total de energie electrică.

/VIDEO/ De pe 1 aprilie, Moldova va cumpăra electricitate doar de la Centrala de la Cuciurgan

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!