/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

De ce a fost demis totuși fostul director al Spitalului Republican Anatol Ciubotaru? Explicația Ministerului Sănătății în instanță

missing
31 martie 2020, ora 13:01

Argumentele juriștilor Ministerului Sănătății (MSMPS) privind demiterea fostului director al Spitalului Clinic Republican (SCR), Anatol Ciubotaru, sunt că acesta a dispus ca cei patru medici care erau suspectați de infecție cu noul coronavirus să fie testați la un laborator privat, deși laboratorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) este unicul laborator acreditat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în Republica Moldova, se menționează în Referința ministerului prezentată la ședința de la Curtea de Apel Chișinău, la care a fost examinată contestarea lui Ciubotaru a demisiei sale și cererea de a fi repus în funcție, document publicat de Anticoruptie.md.

În același timp, reprezentanții ministerului mai spun că, după ce testele făcute în laboratorul privat au fost pozitive, directorul nu ar fi dispus testarea repetată a medicilor la laboratorul ANSP-ului și nici nu a luată măsuri de izolare și tratament a acestor medici.

„Prin inacțiunile sale, reclamantul a expus unui risc real sănătatea și viața celo patru lucrători medicali, a creat în mod neîntemeiat un focar de infecție și a pus sub risc activitatea de acordare a asistenței medicale de către Spitalul Clinic Republican”, se menționează în documentul care exprimă poziția ministerului cu privire la demiterea lui Anatol Ciubotaru.

Directorul Spitalului Republican a fost demis săptămâna trecută, în urma unei decizii a Comisiei pentru Situații Excepționale. Acesta a considerat că a fost destituit ilegal din funcție și a contestat hotărârea la Curtea de Apel Chișinău. Magistrații curții au respins însă demersul avocaților lui Ciubotaru ca fiind neîntemeiată. În prezent, interimatul funcție de director al SCR este deținut de Andrei Uncuța.

Între timp, presa scrie că membrii Cabinetului de Miniștri, inclusiv premierul Ion Chicu, au fost testați la coronavirus într-un laborator privat din Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram