Fostul șef al Biroului Relații Interetnice, Nicolae Rădița, a fost angajat pe 2 martie în calitate de consilier în Cabinetul premierului Ion Chicu, după ce a demisionat pe 26 februarie de la șefia agenției de stat. Informația nu a fost anunțată public până acum, dar noua funcție este indicată în declarația de venit depusă de Nicolae Rădiță pe 30 martie la Autoritatea Național de Integritate.

În document, Rădița a indicat venituri de 69 de mii de lei din salariul obținut la Agenția Relații Interetnice unde a activat începând cu luna octombrie 2019. Funcționarul nu are în proprietate niciun bun imobil sau mobil. În declarația de venit se regăsește doar salariul.

Nicolae Rădița a fost numit șef al Biroului Relații Interetnice în octombrie 2019, iar anterior a lucrat la Comitetul Helsinki pentru Drepturile Omului din Republica Moldova. A plecat de la conducerea agenției pe 26 februarie, iar funcția a fost ocupată de Elena Beleacova, care a candidat la alegerile parlamentare din 2014 pe lista Partidului Democrat.

Beleacova a mai deținut funcția de director al acestei instituții în perioada 2009-2015.

Noi demisii și numiri la Guvern! O fostă candidată a PDM la alegerile parlamentare, revine la conducerea BRI

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!