Voluntari cu profesii diverse s-au adunat și au pus la cale să confecționeze viziere pentru personalul medical din țară. Vor continua cu materiile prime repartizate ieri de Ministerul Sănătății, având în plan să doteze, astfel, personalului din spitale, dar și medicilor de familie.

Inițiativa aparține voluntarilor de la Universitatea Tehnică a Moldovei și Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.

„Ministerul Sănătății le-a oferit spații, repsectânduse toate măsurile de securitate a acestora și care produc ecrane de protecție pentru persoanalul medical. Ieri au fost repartizate 2 000 de ecrane de protecție pentru instituțiile medicale spitalicești atât dintre cele strategice, cât și raionale. Capacitatea de producere este enormă. Vor fi câteva mii de viziere care vor fi produse șe distribuite în toată țara. Țin să le mulțumesc pentru inițiativa frumoasă, pentru acțiunile concrete și pentru exemplul de solidarizare cu sistemul medical”, a spus ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu în cadrul unui briefing din această dimineață.

Pentru că nevoile personalului medical vor fi foarte mari, voluntarii nu se opresc aici. Aceștia vor confecționa mai multe viziere pentru a fi repartizate tuturor medicilor din țară.

➡️ Atunci când în timpul pandemiei, ne solidarizăm cu toții pentru #FapteBune: Viziere pentru Medici
🔴 Pe această cale,…

Publicată de Dinu Turcanu pe Luni, 30 martie 2020

‼➡️‼Azi e despre #FapteBune, DA, e despre #EROI cu buna intenție de a ajuta în combaterea acestei pandemii: COVID-19.

Publicată de Dinu Turcanu pe Luni, 30 martie 2020

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!