Centrele medicale din R. Moldova care tratează pacienții diagnosticați cu COVID-  19 vor primi uniforme de protecție – echipament atât de necesare în lupta cu infecția de coronavirus și de care duc lipsă instituțiile medicale. Acestea au fost donate de Elveția prin intermediul UNDP Moldova.

Un prim acord de 200.000 de dolari a fost încheiat în această privință între cele două părți”, se arată într-un comunicat emis de Swiss Cooperation in Moldova.

Echipamentele de protecție personală, asigurate de Guvernul Elveției, vor fi distribuite spitalelor care au în sarcină tratarea cazurilor de Covid-19 din Moldova”, a menționat Caroline Tissot, directoarea Biroului de cooperare al Elveției.

Foto: Swiss Cooperation in Moldova

Foto: Swiss Cooperation in Moldova

Foto: Swiss Cooperation in Moldova

Săptămâna trecută, Elveția a donat 63 700 de măști medicale de unică folosință 54 600 de perechi de mănuși nitril și 760 de litri de dezinfectant pentru mâini și suprafețe.

Instituțiile medicale unde vor ajunge bunurile sunt din raioanele: Fălești, Ungheni, Ștefan Vodă, Cahul, Orhei, Criuleni, Taraclia, Vulcănești, Edineț și Briceni.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!