/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/FOTO/ Elveția oferă echipamente de protecție centrelor medicale din R. Moldova care luptă cu COVID-19

missing
31 martie 2020, ora 15:26

Centrele medicale din R. Moldova care tratează pacienții diagnosticați cu COVID-  19 vor primi uniforme de protecție – echipament atât de necesare în lupta cu infecția de coronavirus și de care duc lipsă instituțiile medicale. Acestea au fost donate de Elveția prin intermediul UNDP Moldova.

Un prim acord de 200.000 de dolari a fost încheiat în această privință între cele două părți”, se arată într-un comunicat emis de Swiss Cooperation in Moldova.

Echipamentele de protecție personală, asigurate de Guvernul Elveției, vor fi distribuite spitalelor care au în sarcină tratarea cazurilor de Covid-19 din Moldova”, a menționat Caroline Tissot, directoarea Biroului de cooperare al Elveției.

Foto: Swiss Cooperation in Moldova

Foto: Swiss Cooperation in Moldova

Foto: Swiss Cooperation in Moldova

Săptămâna trecută, Elveția a donat 63 700 de măști medicale de unică folosință 54 600 de perechi de mănuși nitril și 760 de litri de dezinfectant pentru mâini și suprafețe.

Instituțiile medicale unde vor ajunge bunurile sunt din raioanele: Fălești, Ungheni, Ștefan Vodă, Cahul, Orhei, Criuleni, Taraclia, Vulcănești, Edineț și Briceni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram