Încă un laborator care va face teste la prezența noului coronavirus în organismul uman va fi activat în Republica Moldova. Acesta va funcționa în municipiul Bălți, susține ministra Sănătății, viorica Dumbrăveanu. 

Potrivit ei, laboratorul de la Bălți va fi o filială a celui de la Chișinău, al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), și va începe să funcționeze în două zile.

În același timp, șefa de la Ministerul Sănătății spune că autoritățile examinează posibilitatea de a activa laboratoare similare și în alte regiuni ale țării.

În prezent, laboratorul ANSP este unicul acreditat în de Organizația Mondială a Sănătății în Republica Moldova, pentru efectuarea testelor la COVID-19. De asemenea, ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu, care anterior spunea că testele în laboratoarele private nu sunt de încredere, acum susține că mai sunt în Chișinău două laboratoare private la care persoanele se pot adresa să-și facă testele contra plată. Ministra spune că aceste două laboratoare și-au schimbat metoda de testare și au avut parte de suport din partea ANSP, astfel, rezultatele testelor făcute aici pot fi de încredere. Un test la coronavirus într-un laborator privat este de circa 700 de lei.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!