/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

În Moldova va fi activat încă un laborator care va realiza teste la COVID-19. Acesta va funcționa la Bălți

missing
31 martie 2020, ora 21:24

Încă un laborator care va face teste la prezența noului coronavirus în organismul uman va fi activat în Republica Moldova. Acesta va funcționa în municipiul Bălți, susține ministra Sănătății, viorica Dumbrăveanu. 

Potrivit ei, laboratorul de la Bălți va fi o filială a celui de la Chișinău, al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), și va începe să funcționeze în două zile.

În același timp, șefa de la Ministerul Sănătății spune că autoritățile examinează posibilitatea de a activa laboratoare similare și în alte regiuni ale țării.

În prezent, laboratorul ANSP este unicul acreditat în de Organizația Mondială a Sănătății în Republica Moldova, pentru efectuarea testelor la COVID-19. De asemenea, ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu, care anterior spunea că testele în laboratoarele private nu sunt de încredere, acum susține că mai sunt în Chișinău două laboratoare private la care persoanele se pot adresa să-și facă testele contra plată. Ministra spune că aceste două laboratoare și-au schimbat metoda de testare și au avut parte de suport din partea ANSP, astfel, rezultatele testelor făcute aici pot fi de încredere. Un test la coronavirus într-un laborator privat este de circa 700 de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram