/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Spitalul din Căușeni nu mai poate interna pacienți cu COVID-19. Secția de Boli Infecțioase s-a umplut în trei zile

missing
31 martie 2020, ora 16:09

Fiind sâmbătă activat de Ministerul Sănătății pentru a interna pacienții suspecți cu COVID-19, astăzi Spitalul din Căușeni nu mai are locuri pentru internare. Cele 15 paturi din Secția de Boli Infecțioase au fost ocupate.

Renata Lupăcescu, o jurnalistă din Căușeni, scrie pe Facebook că la moment la Spitalul Raional Căușeni are loc doar examinarea și trierea pacienților suspecți.

27 de pacienți din raionul Ștefan Vodă au fost transportați în ultimile două zile la Spitalul din Căușeni, mai mult de jumătate dintre aceștia sunt cadre medicale. Dintre aceștia 15 au fost confirmați pozitiv, fiind internați în spitalul raional, alți cinci pacienți au fost testați negativ și sunt supravegheați la domiciliu, ceilalți așteaptă rezultatele testelor de laborator.

O parte din corpul medical de la Căușeni solicită autorităților ca raionului Ștefan Vodă sa fie pus în carantină, din cauza numărului mare de suspecți, contacți și persoane confirmate, autoritățile spun însă că nu e cazul și asta pentru că regulamentele stipulează că o localitate se închide la carantină, doar atunci când numărul celor contaminați depășește un procent din numărul total al polulației”, scrie Renata Lupăcescu.

Printre persoanele infectate cu noul virus ar fi și președintele raionului Ștefan Vodă, Vasile Maxim.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram