Niciun membru al Cabinetului de Miniștri nu este infectat cu noul tip de coronavirus. Despre aceasta a declarat premierul Ion Chicu la emisiunea „Moldova în Direct” de la postul public de televiziune, după ce astăzi miniștrii și premierul s-au testat la coronavirus într-un laborator privat.

„Rezultatele testelor de laborator sunt negative”, a precizat premierul. Ion Chicu a explicat că a emis un ordin care prevede că toți membrii Cabinetului de Miniștri trebuie să fie testați la COVID-19.

„Noi petreceam anterior ședințele Centrului Unic de Comandă la sediul Inspectoratului General pentru Situații Excepționale (IGSU). Joi sau miercuri am fost anunțați că medicul de la IGSU a fost confirmat pozitiv cu COVID-19, dar noi am interacționat, nu direct, dar prin a doua, a treia persoană”, a spus premierul.

Ion Chicu a declarat că testele de laborator nu au fost efectuate la Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) din motiv că niciunul dintre membrii Cabinetului de Miniștri nu prezentau simptome, iar în acest caz testele se efectuează în laboratoare private.

La același subiect:

De ce au mers miniștrii să se testeze la COVID-19 într-un laborator privat? Ministra Sănătății: „Fiecare a scos banii din buzunar”

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!