/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Sunt sau nu miniștrii și premierul infectați cu COVID-19? Rezultatele testelor de laborator

missing
31 martie 2020, ora 21:45

Niciun membru al Cabinetului de Miniștri nu este infectat cu noul tip de coronavirus. Despre aceasta a declarat premierul Ion Chicu la emisiunea „Moldova în Direct” de la postul public de televiziune, după ce astăzi miniștrii și premierul s-au testat la coronavirus într-un laborator privat.

„Rezultatele testelor de laborator sunt negative”, a precizat premierul. Ion Chicu a explicat că a emis un ordin care prevede că toți membrii Cabinetului de Miniștri trebuie să fie testați la COVID-19.

„Noi petreceam anterior ședințele Centrului Unic de Comandă la sediul Inspectoratului General pentru Situații Excepționale (IGSU). Joi sau miercuri am fost anunțați că medicul de la IGSU a fost confirmat pozitiv cu COVID-19, dar noi am interacționat, nu direct, dar prin a doua, a treia persoană”, a spus premierul.

Ion Chicu a declarat că testele de laborator nu au fost efectuate la Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) din motiv că niciunul dintre membrii Cabinetului de Miniștri nu prezentau simptome, iar în acest caz testele se efectuează în laboratoare private.

La același subiect:

De ce au mers miniștrii să se testeze la COVID-19 într-un laborator privat? Ministra Sănătății: „Fiecare a scos banii din buzunar”

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram