/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

VIDEO/ În sprijinul bătrânilor care nu pot ieși din case din cauza carantinei! Un grup de voluntari le cumpără mâncare și medicamente

missing
31 martie 2020, ora 07:42

De ceva timp, în jur de 300 de voluntari fac o muncă în fața căreia nu poți să spui decât: Jos pălăria! Oamenii îi ajută pe bătrânii singuratici care, din cauza restricțiilor impuse pe timp de carantină, nu pot ieși din case. Susținuți de autoritățile municipale, voluntarii au creat și un număr special, pentru a prelua comenzile. În majoritatea cazurilor, oamenii în etate îi roagă să meargă în locul lor la cumpărături sau după medicamente. Apoi, când îi văd în fața ușilor, îi roagă să mai rămână ca să schimbe o vorbă, moment atât de scump în această perioadă.

Între orele 09-30 și 17-30, Dumitru stă de strajă la telefon. Tânărul notează nevoile pe care le comunică oamenii, le înregistrează apoi face legătura cu ceilalți colegi, care duc comenzile la bun sfârșit. De regulă, marfa este achitată de beneficiari, însă sunt cazuri când volantarilor li se face milă și nu iau bani.

„Sunt multe situații, chiar complicate în viața oamenilor care au nevoie cel mai des de produse alimentare, este un element important pentru viață. A fost un caz cu o domnișoară care a rămas în stradă cu copilul, după ce a fost dată afară de la gazdă. Problema s-a rezolvat, i-au găsit unde să locuiască și unde să lucreze”, a spus Dumitru Gadarog, voluntar.

Steliana, o voluntară cu multă experiență, a mers astăzi la cumpărături pentru a ajuta o bătrânică, aflată în dificultate acum. Despre cazul ei, fata a aflat de la o femeie pe care a întâlnit-o în stradă.

„Este foarte important de facut acest lucru pentru că mulți bătrâni au rămas singuri, întrucât copii au plecat peste hotare, ori nu pot să revină din cauza acestui virus. Noi care suntem aici încercăm să facem tot posibilul să-i ajutăm”, a spsu Steliana Rutco, voluntară.

Cu pungile pline, fata a venit la ușa mătușii Elena. Dornică de oaspeți, bătrânica a poftit-o insistent în locuință.

„Aici este Hrișcă, zahăr și orez.- Bogdaprosti, Dumnezeu să vă facă parte.- Să fiți sănătoasă”.

Ca o bunică grijulie, bătrânica a scotocit prin dulapuri după care a scos un pumn de bomboane.

Într-un alt colț de capitală, l-am găsit pe Grigore. Bărbatul s-a alăturat grupului de voluntari pentru că tot vrea să dea o mână de ajutor celor aflați în dificultate. Astăzi, el dezinfecta curțile și scările unor blocuri.

„Este un lucru util pentru societate, dar în primul rând eu fac asta pentru soția, copii mei, pentru părinții mei dar și pentru buneii celorlalți”, spune Grigore Stratulat.

Oricine poate deveni voluntar. Doritorii pot găsi informații despre această acțiune pe pagina de Facebook „Iniţiativa Împreună Împotriva Covid-19”. Iar cei care au nevoie de ajutor pot suna la linia verde 0800-00080 sau 0800-00090.

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram