/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ La Moldexpo au început pregătirile pentru amenajarea centrului de triere. Care pacienți vor fi aduși aici

missing
31 martie 2020, ora 11:04

La Centrul Expozițional „Moldexpo” încep pregătirile pentru amplasarea centrului temporar de triere a pacienților suspectați de coronavirus. Potrivit autorităților, spațiile din pavilioane vor fi amenajate până la finele acestei săptămâni. 

„Primăria Chișinău va contribui cu tot suportul pentru a amenaja aceste pavilioane, care vor permite să acordăm asistență medicală cât mai multor cetățeni. Astăzi, am văzut condițiile sanitare, astfel, să putem face o concluzie cu ce putem interveni la nivel local”, a comentat primarul capitalei Ion Ceban.

Potrivit ministrei Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, aici vor fi aduse persoanele cu suspecții la coronavirus, în cazul în care numărul pacienților va crește astfel încât spitalele nu vor mai avea capacitatea de internare. Pacienții din acest centru temporar de triere vor fi transferați în instituțiile medicale spitalicești în cazul în care virusul va fi confirmat.

În Republica Moldova sunt confirmate până în prezent 298 de cazuri de coronavirus, dintre acestea 18 cazuri sunt finalizate, întrucât pacienții s-au vindecat, iar doi dintre ei au decedat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram