/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Zeci de persoane luate la ochi de polițiști pentru că nu respectă măsurile de protecție împotriva COVID-19

missing
31 martie 2020, ora 15:41

24 de persoane au fost amendate în ultimele 24 de ore de către polițiști pentru că nu au respectat măsurile de profilaxie impuse de către autorități în legătură cu pandemia de coronavirus. Printre acestea se numără și un agent economic. 

Potrivit Poliției capitalei, din momentul în care autoritățile au impus o serie de măsuri de protecție împotriva noului tip de coronavirus, în municipiul Chișinău, 43 de persoane s-au ales cu amenzi. Șapte dintre acestea sunt agenți economici, iar 36 sunt persoane fizice.

Conform dispoziției din 26 martie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, pe timp de pandemie, se interzice:

• Să vă aflați în afara domiciliului/reședinței sau altui loc de trai, sunteți obligat să dețineți asupra dumneavoastră un act de identitate sau un alt înscris care vă confirmă identitatea;
• De asemenea, este restricționată aflarea cetățenilor în spații publice: parcuri, păduri, terenuri dejoacă, terenuri sportive, zone de agrement.
• La fel, se interzice, aflarea în locuri publice, în grupuri mai mari de 3 persoane (cu excepția grupurilor constituite din membrii familiei de gradul I-II în linie dreaptă sau colaterală, concubini sau alte persoane ce au calitatea de reprezentant legal al unuia din membrii familiei).
• Persoanele în vârstă de peste 63 ani, li se interzice aflarea în afara domiciliului şi în spațiile publice fără necesitate stringentă, cu excepția: deplasărilor în interese de serviciu, atunci când activitatea nu poate fi desfășurată la distanță, deplasărilor pentru asigurarea cu produse alimentare; deplasarea pentru asistență medicală, ce nu poate fi amânată; deplasarea pentru alte motive justificate şi care nu pot fi amânate;
• Cetățenii aflați în regim de carantină, să nu părăsească domiciliul sub nici o formă pe o perioadă de 14 zile, conform recomandărilor autorităților și să evite contactul cu alte persoane.
Poliția Capitalei vine cu un îndemn și recomandare, respectați restricțiile impuse de către instituțiile statului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram