/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

1 aprilie - Ziua Păcălelilor! Idei pentru farse de făcut celor din casă

missing
01 aprilie 2020, ora 09:45

Ziua de 1 aprilie este, în fiecare an, prilej de voie bună pentru noi toți, datorită activităților și farselor distractive pe care ni le facem unii celorlalți. Așa că trebuie să fie distractivă chiar dacă stăm în case. Vedeți mai jos o serie de păcăleli de 1 aprilie pe care le poți face celor dragi, din casă.

– Pune în pasta de dinți usturoi tocat mărunt;

– Pune în cutia de lapte colorant alimentar;

– Schimbă sarea cu zahărul și fii atent la expresia feței când vor gusta din mâncare;

– Adună mai multe ceasuri, pune-le alarma la o oră fixă și ascunde-le prin toată casa;

– Pune peste noapte un bol de lapte cu cereale în congelator și lasă-l să înghețe. Dimineață oferă bolul cu cereale pentru a fi servit la micul dejun. Pune o lingură lângă bol, pentru a nu observa că laptele este înghețat;

– Desenează păienjeni pe hârtia igienică. Păcăleală de 1 aprilie pentru copii și adulți;

– Pregătește un “desert delicios”. Mere glazurate din cepe;

– Când un membru al familiei doarme, pune-i frișcă în palmă, iar apoi gâdilă-l la nas astfel încât să se scarpine cu mâna plină de frișcă.

– Pune sare fină pe periuțele de dinți din baie. Așteaptă-le reacțiile celor din casă dis de dimineață. Cumpără biscuiți și înlocuiește-le crema cu pastă de dinți. Acum, servește-i pe toți din casă.

– Printează desene cu gândaci și lipește-le pe interiorul lămpilor.

– Pune mentosane în cuburile de gheață pe care le bagi la congelator. Dă-le câte un cub de gheață celor din familie care obișnuiesc să bea cola.

– Înlocuiește înghețata din cutie cu gheață pisată și servește-i pe cei din casă.

– Ia un deodorant cremă, scoate din el pasta și pune în loc pastă de brânză. Va fi o adevărată surpriză pentru cel care pică în plasă de 1 aprilie.

Cum a apărut Ziua Păcălelilor

Una dintre ipotezele acceptate referitoare la ziua păcălelilor susține faptul că ziua de 1 aprilie are o strânsă legătură cu schimbarea calendarului iulian cu calendarul gregorian, în Franța, în anul 1582, potrivit Libertatea.ro. În vechiul calendar, pe data de 1 aprilie era ziua Anului Nou, în loc de 1 ianuarie, iar după schimbarea calendarului gregorian, oamenii din timpul lui Carol al IX-lea au avut reale probleme în a se obișnui cu sărbătorirea noului an la data de 1 ianuarie. Cei care sărbătoreau Anul Nou pe 1 aprilie au fost numiți “nebuni de aprilie”, iar mai târziu, felicitările trimise cu ocazia Anului Nou, dar de 1 aprilie, au început să fie considerate farse, deoarece uneori erau însoțite și de cadouri hazlii, precum bomboane de ciocolată în formă de pește sau felicitări cu pești. O altă teorie care susține că 1 aprilie este ziua păcălelilor spune că obiceiul datează din perioada Imperiului Roman, atunci când romanii organizau serbările Hilaria închinate zeiței Cybele pe data de 25 martie, iar la această petrecere oamenii purtau măști și puteau păcăli pe oricine.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram