/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

CUC trage un semnal de alarmă: Tiraspolul își fortifică ilegal infrastructura „posturilor de control”

01 aprilie 2020, ora 16:16

Membrii delegației Republicii Moldova din Comisia Unificată de Control (CUC) susțin că exponenții de la Tirapol ar fi fortificat ilegal infrastructura „posturilor de control” în Zona de Securitate și ar fi instalat neautorizat și abuziv bariere. În plus, delegația Moldovei cere părții transnistrene să deblocheze activitatea observatorilor militari.

Într-un apel pe care l-au prezentat delegațiilor în CUC și a reprezentanților Ucrainei și ai OSCE în cadrul Comisiei, membrii delegației RM menționează că partea transnistreană, folosindu-se de situația de urgentă care a fost declarată pe ambele maluri ale Nistrului în legătură cu răspândirea virusului Covid-19, încearcă să-și stabilească „propriile reguli”.

Potrivit delegației RM în cadrul CUC, partea transnistreană ar fi introdus forțe suplimentare în Zona de Securitate și ar fi instalat structuri de fortificare, lucru necoordonat cu Comisia Unificată de Control. 

De asemenea, delegația moldovenească s-a adresat tuturor participanților în CUC cu solicitarea de a fi depuse toate eforturile pentru lichidarea încălcărilor, neadmiterea acestora pe viitor, precum și pentru a stabilirii unele mecanisme de conlucrare efective a Forțelor Mixte de Pacificare în strictă conformitate cu prevederile documentelor-cadru ale misiunii de menţinere a păcii de pe râul Nistru.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram