În primele trei luni ale anului 2020, Inspectoratul Național de Patrulare a înregistrat o scădere a numărului de accidente rutiere comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Despre aceasta a anunțat șeful Inspectoratului General al Poliției al MAI Vadim Cojocaru.

Astfel, în primele luni ale anului 2020 au avut loc 397 de accidente rutiere, cu 71 mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut- 468. O scădere este și la capitolul persoanelor decedate de la 58 la 49.

În cazul persoanelor traumatizate numărul a crescut cu până la 129. Astfel, în primele trei luni ale acestui an au fost înregistrate 563, iar în aceeași perioadă a anului trecut – 58 de persoane au fost rănite.

În cadrul briefingului de astăzi, șef al Inspectoratului General al Poliției al MAI a atenționat și asupra persoanelor care nu respectă carantina în perioada de pandemie de coronavirus.

„Chiar dacă polițiștii sunt echipați corespunzător, ei se expun zilnic riscului pentru că intră în contact cu diferite persoane. Este nedrept faptul că ei merg acasă și nu-și pot îmbrățișa copii, alții chiar și-au dus micuții la rude sau părinți pentru a proteja, iar între timp unii cetățeni au poftă de a petrece în locurile publice. Poliția o să intervină în aceste cazuri”, a spus Cojocaru.

Persoanele care vor ieși neautorizat din carantină riscă amenzi cuprinse între 37 500 lei  și 50 000 sau chiar vor putea fi pedepsite cu închisoarea de până la trei ani.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!