/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

După ce directorul Cimitirului Sf. Lazăr a spus că se sapă 1500 de gropi pentru eventualele victime ale coronavirusului, primarul capitalei zice că este un fals

missing
01 aprilie 2020, ora 14:20

Primarul capitalei Ion Ceban dezminte informația apărută ieri în presă, precum că la Cimitirul Sfântul Lazăr din Chișinău se sapă gropi pentru eventualele persoane decedate de coronavirus. „Este total distorsionată informația”, spus acesta, deși declarația despre cele 1500 de gropi care se fac a fost făcută chiar de directorul cimitirului, Pavel Eni.

Ceban zice că este vorba despre un sector nou în cimitir: „Asemenea lucrări de pregătire sau săpare a gropilor, administrația cimitirului efectuează în regim obișnuit de muncă, dar dacă nu am avea această situație, nimeni nu ar cunoaște despre acest lucru și nu ar prezenta interes. Infirm faptul că aceste locuri de înhumare sunt săpate din motivele invocate în spațiul public”, a comentat primarul.

Zilele trecute, directorul Cimitirului Sf. Lazăr a declarat pentru reporterii Prime TV că decizia de a săpa aceste gropi aparține Comisiei pentru Situații Excepționale. Informația a fost confirmată și de directoarea Combinatului Servicii Funerare, Ludmila Boțan.

În Republica Moldova au decedat până în prezent patru dintre pacienții infectați cu coronavirus.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram