Primarul capitalei Ion Ceban dezminte informația apărută ieri în presă, precum că la Cimitirul Sfântul Lazăr din Chișinău se sapă gropi pentru eventualele persoane decedate de coronavirus. „Este total distorsionată informația”, spus acesta, deși declarația despre cele 1500 de gropi care se fac a fost făcută chiar de directorul cimitirului, Pavel Eni.

Ceban zice că este vorba despre un sector nou în cimitir: „Asemenea lucrări de pregătire sau săpare a gropilor, administrația cimitirului efectuează în regim obișnuit de muncă, dar dacă nu am avea această situație, nimeni nu ar cunoaște despre acest lucru și nu ar prezenta interes. Infirm faptul că aceste locuri de înhumare sunt săpate din motivele invocate în spațiul public”, a comentat primarul.

Zilele trecute, directorul Cimitirului Sf. Lazăr a declarat pentru reporterii Prime TV că decizia de a săpa aceste gropi aparține Comisiei pentru Situații Excepționale. Informația a fost confirmată și de directoarea Combinatului Servicii Funerare, Ludmila Boțan.

În Republica Moldova au decedat până în prezent patru dintre pacienții infectați cu coronavirus.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!