Premierul Ion Chicu anunță că actualmente în Republica Moldova sunt peste 15 mii de teste și că nu ar fi insuficiență de teste, așa cum se speculează în spațiul public. Totodată, șeful cabinetului de miniștri susține că sistemul medical național ar fi pregătit pentru a face față la aproximativ 4000 de cazuri active de îmbolnăviri. Declarațiile au fost făcute în platoul unei ediții speciale, la TV8.

„La ora actuală, în țară sunt peste 15 mii de teste. Astăzi am semnat un contract cu o companie chineză pentru livrarea a 100 de mii de teste suplimentare cu livrarea către 15 aprilie. Între timp, până atunci, în țară intră teste”, a declarat Ion Chicu.

Potrivit lui, aceste teste vor fi folosite în sectorul public, adică de Agenția Națională de Sănătate Publică, iar sectorul privat își asigură de sine stătător acceste teste.

Totodată, șeful cabinetului de miniștri a menționat că testele nu constituie o problemă pentru sistemul medical, ci capacitatea laboratoarelor de a prelucra probele colectate. Eventual, sistemul medical ar fi capabil să examineze și să prelucreze aproximativ 2000 de teste pe zi.

Premierul a mai declarat că sistemul medical este capabil să facă față la aproximativ 4000 de cazuri active de contaminare cu Covid-19.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!