/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

În Moldova sunt peste 15 mii de teste pentru depistarea Covid-19. Chicu: Sistemul medical este pregătit pentru 4000 de cazuri active

missing
01 aprilie 2020, ora 22:05

Premierul Ion Chicu anunță că actualmente în Republica Moldova sunt peste 15 mii de teste și că nu ar fi insuficiență de teste, așa cum se speculează în spațiul public. Totodată, șeful cabinetului de miniștri susține că sistemul medical național ar fi pregătit pentru a face față la aproximativ 4000 de cazuri active de îmbolnăviri. Declarațiile au fost făcute în platoul unei ediții speciale, la TV8.

„La ora actuală, în țară sunt peste 15 mii de teste. Astăzi am semnat un contract cu o companie chineză pentru livrarea a 100 de mii de teste suplimentare cu livrarea către 15 aprilie. Între timp, până atunci, în țară intră teste”, a declarat Ion Chicu.

Potrivit lui, aceste teste vor fi folosite în sectorul public, adică de Agenția Națională de Sănătate Publică, iar sectorul privat își asigură de sine stătător acceste teste.

Totodată, șeful cabinetului de miniștri a menționat că testele nu constituie o problemă pentru sistemul medical, ci capacitatea laboratoarelor de a prelucra probele colectate. Eventual, sistemul medical ar fi capabil să examineze și să prelucreze aproximativ 2000 de teste pe zi.

Premierul a mai declarat că sistemul medical este capabil să facă față la aproximativ 4000 de cazuri active de contaminare cu Covid-19.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram