/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Ministrul Educației: „Cel mai complicat este pentru absolvenți, ei timp de recuperare nu vor mai avea”

missing
01 aprilie 2020, ora 13:54

Cel mai complicat în această perioadă este pentru absolvenții care urmează a fi admiși la facultate sau a fi încadrați în câmpul muncii, ei timp de recuperare nu vor mai avea. Despre aceasta a declarat ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, în cadrul unei conferințe de presă.

„Republica Moldova, precum și alte state, nu a fost pregătită suficient pentru a face față cerințelor din domeniul politicilor educaționale, de aceea, noi trebuie din mers să reducem din handicap”, a precizat Igor Șarov.

Ministrul spune că autoritățile vor examina mai multe scenarii cu privire la desfășurarea examenelor de absolvire și-l vor aproba pe cel mai reușit.

„Elevii absolvenți timp de recuperare nu vor mai avea. Recuperarea maximă trebuie făcută anume aici. Ultima ce mi-aș dori este să renunțăm la examenul de Bacalaureat din acest an”, a declarat Igor Șarov.

De asemenea, ministrul a explicat de ce a fost instituită vacanța în perioada 30 martie – 3 aprilie, în contextul în care elevii și profesorii sunt plasați la domiciliu, iar procesul de predare/învățare are loc la distanță.

„Această pandemie ne-a luat prin surprindere. Nu au fost pregătiți toți profesorii suficient. Ei au avut nevoie pentru o perioadă de pregătire. Am recepționat mai multe solicitări în acest sens”, a precizat ministrul.

Potrivit autorităților, în prezent, circa 92 la sută din elevii din țară învăță la distanță.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram