23 de agenți economici urmează a fi sancționați de către Serviciul Fiscal de Stat (SFS) pentru că în luna martie au majorat nejustificat prețurile la unele produse alimentare și farmaceutice de prima necesitate.

Astfel, au fost stabilite cazuri de majorare a adaosului comercial cu o depășire de la 0,6 % până la 8,36 % pentru produse alimentare precum: hrișcă, lapte, unt și orez, informează SFS.

De asemenea, au fost stabilite cazuri de majorare a adaosului comercial cu o depășire de la 9,76 % până la 25,12 % la produse farmaceutice precum: mănuși medicinale și dezinfectanți.

Pe parcursul lunii martie, angajații SFS au fost efectuate 164 de controale. 43 dintre acestea au fost făcute în această săptămână.

Amintim că și președintele Igor Dodon a declarat ieri că în unele rețele de comerț din țară, la unele produse de prima necesitate se atestă majorări speculative a prețurilor.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!