/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Dodon promite facturi mai mici pentru energia electrică. Ce spun reprezentanții „Premier Energy” și ANRE

02 aprilie 2020, ora 15:32

Principalul furnizor de energie electrică din R. Moldova, compania „Premier Energy” ar putea în scurt timp reduce tariful la energia electrică. Despre asta a anunțat șeful statului Igor Dodon într-o postare pe pagina sa de Facebook. De partea cealaltă, reprezentanții „Premier Energy” și ANRE spun că este prematur să vorbim despre eventuale ajustări.

S-a menționat faptul că anul agricol curent este dificil din cauza toamnei secetoase din 2019, a iernii, care a fost fără zăpadă, dar și a unei posibile secete. În context, am asigurat producătorii agricoli de faptul că prețurile la energia electrică în curînd vor fi micșorate, astfel acest factor nu va putea influența negativ asupra formării prețurilor și a procesului de producție”, a scris Dodon.

Contactați de tv8.md, reprezentanții „Premier Energy” și a Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) au precizat că este prematur să vorbim despre o eventuală ajustare a tarifului la energie electrică, din motiv că exista anumite proceduri care urmeaza sa fie analizate.

Amintim că, contractul de furnizare a energiei electrice încheiat de „Energocom” cu Centrala de la Cuciurgan, care expira la 31 martie, a fost prelungit până la 30 iunie. Acesta va acoperi 100% din necesarul de consum pentru consumatorii din R. Moldova.

Potrivit noilor condiții contractuale, începând cu 01 aprilie, prețul mediu de procurare a energiei electrice pentru S.A. „Energocom” cât și prețul mediu de furnizare a energiei electrice către alți agenți economici va fi cu aproximativ 9% mai mic decât prețul mediu aplicat în baza contractelor existente, care erau valabile până la 31 martie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram