/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Evaluarea judecătorilor, pe pauză din cauza stării de urgență. Declarațiile ministrului justiției

missing
02 aprilie 2020, ora 21:08

Evaluarea judecătorilor din sistem, care urma să aibă loc conform reformei justiției, este pusă pe pauză din cauza stării de urgență provocată de virusul COVID-19. Ministrul justiției, Fadei Nagacevschi, spune că această acțiune nu se va încadra în calendarul stabilit anterior.

Lucrurile o să mai dureze în condițiile în care noi am intrat în starea de urgență. Evident că noi n-o să putem să respectăm acel calendar pe care ni l-am planificat din start, deoarece multe lucruri acum se schimbă”, a afirmat ministrul justiției.

Potrivit lui, sistemul judecătoresc funcționează în continuare deoarece există procese care nu suferă amânare, dar la capacitate redusă. Ședințe de judecată au loc pe cazurile în care sunt vizate persoanele aflate în detenție preventivă, dosarele care vizează violența în familie și procesele care decurg din situația de urgență. „Instanțele se concentrează doar pe cazurile de urgență pe parcursul stării de urgență”, a menționat ministrul.

Fadei Nagacevschi a menționat că unele dosare sunt gestionate actualmente în sistem de teleconferință.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram