/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Moldovenii blocați în aeroportul din Praga acuză compania de transport. Firma dă asigurări că nu are legătură cu această cursă. Proba care demonstrează contrariul

02 aprilie 2020, ora 18:10

Mai mulți moldoveni, care stau blocați de dimineață în aeroportul din Praga de unde urmau să zboare cu o cursă charter spre Chișinău, dar care nu a fost efectuată, susțin că au cumpărat biletele de la compania aeriană cehă, fiind ghidați de reprezentanții unei companii de transport din R. Moldova. Oamenii nu cred că este vorba de o escrocherie, așa cum au spus autoritățile R. Moldova, care nu au autorizat această cursă charter și se arată indignați că nimeni nu-și asumă greșeala care s-a produs. 

Avem biletele la mână cumpărate de la „Czech Airlaines”, cursa charter organizată de „Ednateric Trans”. De ce se vorbește despre escrocherie, dacă noi avem bilete legale, am trecut controlul de frontieră? Autoritățile R. Moldova ne mint și nu ne primesc acasă”, este mesajul pe care ni l-a trimis la redacție unul dintre pasagerii blocați în aeroportul din Praga.

Am încercat să obținem o explicație de la compania de transport „Ednateric Trans” de ce nu a fost efectuată cursa charter. Reprezentanții companiei au negat că ar avea vreo legătură cu acest zbor.

Pasagerii au prezentat bilete de la compania noastră de ne solicități nouă reacții? Noi nu am vândut biletele și nu manipulați. Compania cehă se ocupă de cursa dată. Noi nu avem nicio atribuție la această cursă”, ne-au spus reprezentanții firmei de transport.

Deși pe biletele avia cumpărate de pasageri nu este scrisă denumirea companiei care organizează cursa charter, oamenii susțin că au comunicat cu reprezentanții firmei prin mesaje și ei au fost cei care au anunțat zborul și le-au dat indicații când, unde și cum să se prezinte echipați la aeroport.

Un pasager ne-a trimis la redacție o captură a mesajului care ar fi fost plasat de „Ednateric Trans” în ajunul deplasării. Pe pagina de Facebook a companiei nu am găsit astăzi astfel de informații. Sunt doar postări despre rute de autobuz organizate din Praga, dar compania anunță în comentarii că nu efectueză în prezent rutele.

Amintim că Autoritatea Aeronautică Civilă a precizat că nu a fost autorizată pentru astăzi o cursă charter din Praga și a calificat cazul ca fiind o escrocherie.

Autoritățile afirmau că vor încerca să găsească o soluție pentru a-i aduce acasă pe moldovenii blocați la Praga. Pentru mâine, Comisia pentru Situații Excepționale a autorizat un zbor din capitala Cehiei spre Chișinău, dar pentru alți pasageri. Autoritățile îi îndeamnă pe cetățenii din diasporă să nu cadă în plasa escrocilor și să cumpere bilete abia după ce cursele sunt autorizate de Comisia pentru Situații Excepționale și sunt anunțate public de Autoritatea Aeronautică Civilă pe pagina web a instituției.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram