/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Moldovenii din stânga Nistrului, în stare gravă din cauza infecției cu coronavirus, ar putea fi tratați la Chișinău

missing
02 aprilie 2020, ora 10:21

Moldovenii din stânga Nistrului, aflați în stare gravă din cauza infectării cu coronavirus ar putea fi tratați în instituțiile medicale din Chișinău. Discuții în acest sens sunt purtate în prezent de autoritățile de la Chișinău și pretinsele autorități de la Tiraspol.

„Discutăm să avem aceeași abordare și pentru stânga Nistrulu, astfel încât persoanele grave să fie deferite spre instituțiile din Chișinău. Sperăm să putem acorda asistență inclusiv acestor cetățeni”, a spus ministra Săbătății, Viorica Dumbrăveanu într-un briefing de presă din această dimineață.

Ministra Sănătății a mai spus că a cerut implicarea OMS pentru monitorizarea asistenței medicale acordate în prezent pacienților din stânga Nistrului infectați cu Covid – 19.

Până la această oră, în Moldova sunt confirmate 423 de cazuri de coronavirus, peste 60 de oameni fiind în stare gravă. Cinci oameni au murit din cauza infecției.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram