/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

PSRM și PD explică de ce deputații nu au fost astăzi la ședință. Democrații: Nu are rost să ne expunem virusului

02 aprilie 2020, ora 16:38

Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat au venit cu explicații după ce deputații celor două fracțiuni nu s-au prezentat astăzi8 la ședința Parlamentului unde premierul Ion Chicu urma să prezinte proiectul pentru care și-a asumat ieri răspunderea Guvernul.

Socialiștii au argumentat că au încredere în deciziile Executivului în perioada situației de urgență și nu avea rost ca deputații să vină la ședință, dacă susțin inițiativele Cabinetului de miniștri, iar democrații spun că nu are rost ca angajații Parlamentului să se expună virusului și să se întrunească în ședință, mai ales că autoritățile au interzis aflarea în grupuri mai mari de 3 persoane.

„În conformitate cu hotărârea Curții Constituționale, în cazul în care Parlamentul nu respinge aceste proiecte de legi asumate de Guvern, acestea se consideră intrate în vigoare. Astăzi, prin lipsa deputaților majorității în Parlament s-a demonstrat voința politică și legile au intrat în vigoare.

Fracțiunea PSRM, care este cea mai mare din Parlament, susține acțiunile Guvernului condus de dl Chicu. Noi avem încredere în acțiunile organelor executive și nu considerăm că Parlamentul trebuie să furnizeze astăzi show-uri politice. Opoziția să nu facă politică pe seama situației de criză”, a declarat socialistul Vlad Batrîncea.

„Fracțiunea PDM nu s-a prezentat astăzi la ședință pentru că măsurile economice au fost discutate anterior cu noi, pe platforma Consiliului Coaliției, fiind elaborate de Ministerul Finanțelor și Ministerul Economiei. Exercițiul de astăzi nu presupune sesiune întrebări-răspunsuri, deci nu are rost prezența fizică a deputaților acolo, mai ales că există riscuri pentru răspândirea virusului.

Anterior autoritățile au interzis aflarea în grupuri mai mari de 3 persoane. Nu este rostul expunerii inutile a angajaților aparatului fracțiunii, Parlamentului. Prin urmare, ținând cont și de faptul că fracțiunea PDM are mulți deputați de circumscripție, care vin din teritoriu la ședință, am convenit împreună cu colegii ca fiecare deputat să decidă singur dacă participă sau nu la ședință”, au explicat reprezentanții Partidului Democrat într-un comunicat emis presei.

Amintim că ședința Parlamentului nu s-a desfășurat astăzi din lipsă de cvorum. Proiectul pentru care și-a asumat ieri răspunderea Guvernul urmează să intre în vigoare, dacă nu a fost înregistrată o moțiune de cenzură.

/DOC/ Măsurile aprobate astăzi de Guvern necesită cheltuieli de 816 mil lei. Deciziile vor intra în vigoare în 72 de ore, dacă nu va fi înaintată o moțiune de cenzură

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram