/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ O moldoveancă stabilită la Praga le-a adus de mâncare celor 180 de cetățeni ai RM, blocați pe aeroport în capitala Cehiei

missing
02 aprilie 2020, ora 17:25

O moldoveancă stabilită la Praga le-a adus de mâncare celor 180 de cetățeni ai Republicii Moldova, blocați pe aeroport  din capitala Cehiei. Femeia lucrează la aeroport și a cumpărat produsele din propriii săi bani, ne-a spus unul dintre moldovenii care stau acolo de dimineață.

Imaginile pe care le puteți vedea mai jos au fost surprinse de un pasager al cursei charter care trebuia să fie efectuată spre Chișinău și a fost anulată.

„Luați, să fie de sănătatea familiei mele. Hai, fetelor, nu vă rușinați”, se aude din imagini cum spune femeia care împarte mâncarea.

Oamenii i-au mulțumit conaționalei pentru gestul ei, cu atât mai mult că nu aveau posibilitatea să-și procure produse fiind trecuți deja de controlul de frontieră din aeroport.

180 de cetățeni moldoveni care urmau să zboare la Chișinău cu o cursă charter din Cehia au rămas blocați pe aeroportul din Praga și cer ajutorul autorităților R. Moldova pentru a ajunge mai repede acasă.

Oamenii spun că au fost anunțați ieri-seară că vor zbura spre Chișinău și au venit la aeroport. Ulterior, li s-a spus că ruta a fost amânată pentru astăzi, iar azi, după ce cursa a apărut pe panoul informațional al eroportului și oamenii au trecut controlul de frontieră, fiindu-le aplicate ștampilele în pașapoarte, au fost anunțați că avionul nu mai vine.

Potrivit autorităților, cursa avia respectivă nu a fost autorizată de Comisia pentru Situații Excepționale, iar compania aeriană care a vândut biletele nu avea dreptul să facă acest lucru.

Autoritățile de la Chișinău încearcă acum să găsească o soluție pentru a-i ajuta pe moldovenii blocați la Praga să ajungă acasă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram