/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Autoritățile planifică să interzică exportul de cereale din R. Moldova

03 aprilie 2020, ora 11:18

Autoritățile restricționează deja exporturile de cereale din R. Moldova și intervine deocamdată doar la etapa de eliberare a certificatelor de export, dar ar putea interzice totalmente exporturile. Anunțul a fost făcut de Igor Dodon în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.

„Zilnic nu pleacă zeci de camioane cu grâu din țară. Încercăm să venim cu unele restricții. Asta ține de siguranța aimentară a statului. Trebuie urgent să punem interdicție la exportul de cereale. Luăm în calcul acest lucru…Evident că ar fi bine să restricționăm exporturile până la următoarea roadă”, a declarat șeful statului.

Igor Dodon a adus exemplul mai multor state care au interzis deja exporturile de produse alimentare pentru perioada epidemică.

Anterior, ministrul Agriculturii a dat asigurări că avem rezervele necesare de produse alimentare și cetățenii nu ar trebui să-și facă griji. De exemplu, rezervele de grâu constituie 200 de mii de tone, suficiente pentru cel puțin 200 de zile. Dar în această perioadă va fi deja recoltată roada nouă de culturi de toamnă, care vor fi semănate pe o suprafață de 316 mii de hectare.

Securitatea alimentară pe timp de epidemie! Ce rezerve de grâu, ulei și zahăr avem în R. Moldova

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram