/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Banca Mondială va acorda 100 milioane de dolari pentru modernizarea S.A. „Termoelectrica”

03 aprilie 2020, ora 23:51

Banca Mondială va acorda 100 milioane de dolari pentru modernizarea întreprinderii „Termoelectrica”. Finanțarea face parte din etapa a 2-a a proiectului de îmbunătățire a eficienței Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică (SACET II) în municipiul Chișinău.

Investițiile propuse vor contribui la creșterea cu circa 50% a volumului de energie electrică produse în cogenerare și cu 25% a energiei termice, dar și, în timp, la reducerea tarifului la energia termică în municipiul Chișinău, anunță Ministerul Economiei.

O altă componentă importantă constituie sprijinirea financiară a unor măsuri de eficientizare a consumului în clădirile multietajate din municipiul Chișinău, prin modernizarea sistemelor intra-bloc de distribuție a energiei termice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram