/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Banca Mondială va aloca 160 de miliarde de dolari pentru a ajuta sanitar și economic. Care este țara care va beneficia cel mai mult

missing
03 aprilie 2020, ora 09:11

Banca Mondială (BM) a anunţat că este pregătită să aloce 160 de miliarde dolari în următoarele 15 luni pentru a ajuta ţările să reacţioneze la consecinţele sanitare imediate ale pandemiei de coronavirus şi să sprijine redresarea economică în lume.

Consiliul de administraţie al BM a aprobat ieri „un prim set de operaţiuni de ajutoare de urgenţă pentru ţările în curs de dezvoltare din întreaga lume”, se arată într-un comunicat în care este menţionat un „prim set de proiecte, în valoare de 1,9 miliarde de dolari”, destinat unui număr de 25 de ţări, scrie Agerpres.ro.

„În cadrul acestei proceduri accelerate, este în curs de pregătire sprijin pentru un alt grup de 40 de ţări. Ne străduim să consolidăm capacitatea ţărilor în curs de dezvoltare de a răspunde la pandemia COVID-19 şi să scurtăm timpul necesar redresării economice şi sociale”, a declarat preşedintele instituţiei David Malpass în timpul unei conferinţe telefonice.

Totodată, a subliniat necesitatea unei „acţiuni de amploare” pentru ţările cele mai sărace, care sunt cele mai vulnerabile şi care vor fi „probabil cele mai afectate”, pentru că suferă o dublă presiune, economică şi în planul sănătăţii.

India va fi cel mai mare beneficiar al primei etape de asistenţă, cu o facilitate de 1 miliard de dolari, urmată de Pakistan, cu 200 milioane de dolari şi Afganistan cu puţin peste 100 milioane de dolari. În afara acestor trei state, BM va oferi ajutor ţărilor de pe aproape toate continentele, a mai informat BM.

În plus, Corporaţia Financiară Internaţională (IFC) din cadrul BM, destinată sectorului privat, oferă o finanţare de 8 miliarde de dolari „pentru a ajuta companiile private afectate de pandemie şi pentru a păstra locurile de muncă”.

 

hipo.rohipo.ro

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram