/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Coronavirus: Ce sau cum să mănânci ca să nu te îngrași în această perioadă de carantină?

missing
03 aprilie 2020, ora 12:51

De când au fost impuse noile reguli de autoizolare și distanțare socială, auzim tot mai des în jurul nostru oameni plângându-se fie că nu mai fac mișcare, fie că adaugă prea mult în kilograme. Însă, această perioadă ar trebuie să fie văzută ca un prilej bun de a avea grijă de noi și de sănătatea noastră. Acum avem suficient timp să gătim, să avem o dietă echilibrată, să facem sport sau să dormim minim șapte ore pe seară, lucruri esențiale pentru o viață sănătoasă.

„În această perioadă în primul rând ne calmăm, pentru că atunci când ne stresăm ne dorim să mâncăm mai mult. Recomandare mea este ca în acestă perioadă să ne informăm mai mult despre combinațiile alimentare, despre cantitatea acestor produse”, a precizat nutriționista Galina Tomaș.

Oricât de tentant ar suna o pizza, o pungă de chipsuri sau o prăjitură cu multă ciocolată, trebuie să conștientizăm că în această perioadă corpul nostru are nevoie de nutrienți care să ne ajute la întărirea sistemului imunitar. De aceea, Galina Tomaș, ne propune ce alinte putem consuma astfel încât să nu câștigăm kilograme în plus.

Să consumăm mai mult produse care ne-ar ridica imunitatea, produse care ne aduc mediu alcalin în organism, cele care ne detoxifică. De exemplu, lămâia cu mierea de albine și cu ghimbirul. Avem posibilitatea să gătim sănătos. Aici mă refer ca să excludem tot ce ar însemna gras, procesat și să mergem pe niște rețete care ar conține varză, morcov, țelină, sfeclă, spanac”, ne recomandă specialista.

Coronavirusul poate rezista pe diferite suprafețe, dar încă nu sunt dovezi care să susțină transmiterea prin intermediul fructelor și legumelor neambalate, de aceea nutriționista recomandă: „O metodă foarte simplă este să pun o lingură de sodă de mâncare  să lăsăm acolo fructele, legumele”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram