/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Maternitatea din Soroca a fost închisă. Cel puțin trei medici stau în carantină

missing
03 aprilie 2020, ora 18:20

Maternitatea de la Soroca a fost închisă astăzi din cauza situației provocate de contaminarea cu virusul COVID-19. Trei dintre medicii care activează la maternitate stau în carantină, iar al patrulea s-a îmbolnăvit și urmează să-și facă testul la COVID-19.

Observatorul de Nord scrie că femeile însărcinate vor putea naște fie la maternitatea de la Florești, fie la spitalele din Chișinău. „La noi situația nu este tare bună fiindcă trei medici stau acasă în carantină, iar medicul care este astăzi de serviciu și-a făcut roentgenografia și are pneumonie. Așteptăm săptămâna viitoare să facem toți testele. Toate mamele și copiii au fost externați, nu mai este nimeni la maternitate. Sperăm să fie bine”, a declarat Aliona Vovc, asistenta superioară de la maternitate pentru sursa citată.

Potrivit lui Igor Babără, şeful secţiei de maternitate, Maternitatea din Florești a dat acordul să primească femeile din Soroca, iar cele care sunt cu suspecție la infectare vor naște la maternitatea nr.2  din Chișinău. „De la noi din secție până acum nu a fost testat nimeni, dar astăzi două dintre colaboratoarele noastre este posibil să fie testate și internate. Eu sunt în carantină de alaltăieri, fiindcă soția mea care este medic anesteziolog, a fost depistată cu Covid – 19” a spus Igor Babără.

Astăzi, un medic din Soroca a decedat, fiind răpus de coronavirus. Angajații Substației Medicale Urgentă din Soroca au fost testați astăzi la COVID-19.

ULTIMA ORĂ! Încă un deces de COVID-19. Virusul a ucis un medic din Soroca

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram