Ministerul Economiei și Infrastructurii face apel către întreprinderile mici și mijlocii să nu-și sisteze vânzările din cauza restricțiilor de activitate, impuse de situația de urgență, dar să le redirecționeze pe online și pe livrarea la domiciliu. Totodată, autoritățile îndeamnă companiile IT din țară să ajute producătorii autohtoni cu platforme de comerț electronic.

Închiderea piețelor și magazinelor non alimentare în această perioadă afectează dramatic comerțul cu bunuri și servicii. Acest fapt, însă, nu înseamnă, că întreprinderile nu au soluții pentru a-și vinde produsele. Baza legală privind comerțul electronic este funcțională și de ea fac uz deja peste 400 de companii locale. Comunitatea IT din țară a demonstrat că este una foarte competitivă și vă poate oferi soluțiile tehnologice necesare. Mai mult, peste 75% din populație folosește internetul, atât prin rețele de fibră optică, cât și internetul mobil. Peste 98% din localități au acces la fibră optică și Internet mobil de înaltă capacitate”, susține ministrul economiei, Sergiu Railean.

Ministrul încurajează antreprenorii să-și identifice partenerii tehnologici, să-și mobilizeze resursele și echipele, pentru a ajunge la clienți prin intermediul magazinelor on-line, paginilor web și rețelelor de comunicații electronice.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!