/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Ucraina trimite în Italia o echipă de medici în lupta cu COVID-19

missing
03 aprilie 2020, ora 20:09

O echipă de medici ucraineni urmează să meargă în Italia în lupta cu virusul COVID-19. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a emis un ordin în acest sens. De asemenea, autoritățile ucrainene planifică să transmită Italiei un lot de alcool medicinal.

O parte din medici va fi stabilită de Ministerul Sănătății din Ucraina, o altă parte – de Ministerul ucrainean de Interne.

Aceşti medici s-ar întoarce în ţară cu o experiență de neprețuit în tratarea coronavirusului. Cu toate acestea, trebuie să le asigurăm siguranță completă și cele mai bune condiții de muncă în Italia”, spune președintele ucrainean, citat de unian.net.

Partea ucraineană va asigura medicii cu salarii și echipamente de protecție, iar partea italiană va acoperi cheltuielile de întreținere.

Până astăzi, în Italia au decedat peste 14 mii de oameni din cauza virusului COVID-19. În total, în statul italian s-au înregistrat aproape 120 de mii de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Dintre aceștia, aproape 20 de mii de oameni s-au tratat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram