O echipă de medici ucraineni urmează să meargă în Italia în lupta cu virusul COVID-19. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a emis un ordin în acest sens. De asemenea, autoritățile ucrainene planifică să transmită Italiei un lot de alcool medicinal.

O parte din medici va fi stabilită de Ministerul Sănătății din Ucraina, o altă parte – de Ministerul ucrainean de Interne.

Aceşti medici s-ar întoarce în ţară cu o experiență de neprețuit în tratarea coronavirusului. Cu toate acestea, trebuie să le asigurăm siguranță completă și cele mai bune condiții de muncă în Italia”, spune președintele ucrainean, citat de unian.net.

Partea ucraineană va asigura medicii cu salarii și echipamente de protecție, iar partea italiană va acoperi cheltuielile de întreținere.

Până astăzi, în Italia au decedat peste 14 mii de oameni din cauza virusului COVID-19. În total, în statul italian s-au înregistrat aproape 120 de mii de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Dintre aceștia, aproape 20 de mii de oameni s-au tratat.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!