/VIDEO/ Șomerii sunt îndemnați să se adreseze la ANOFM pentru a primi ajutor de șomaj

03 aprilie 2020, ora 21:19

Cei care fără un loc de muncă, din cauza restricțiilor contra coronavirusului, pot beneficia de un ajutor de șomaj în sumă de 2775 de lei. Pentru aceasta, oamenii sunt îndemnați să se adreseze la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. O pot face la telefon sau prin intermediul poștei electronice. Banii pot fi solicitați inclusiv de moldovenii reveniți din străinătate.

Astfel, pentru a primi acest ajutor, șomerii trebuie să se înregistreze la oficiile teritoriale ale agenției. Suportul financiar este prevăzut însă doar pe durata stării de urgență, adică cel mult 60 de zile. De el pot beneficia atât șomerii aflați pe teritoriul Republicii Moldova, cât și cei veniți de peste hotare, indiferent dacă au ori nu stagiul necesar de cotizare. Documentele pe care trebuie să le completeze pot fi găsite pe site ul instituției, spune directoarea instituției.

RAISA DOGARU, DIRECTOR ANOFM: „Persoana, pentru a primi ajutor de șomaj în primul rând trebuie să prezinte un set de documente pentru a-i acorda ajutor de somaj. În primul rând, la acest comunicat, poate să discarce cererea pentru a i se acorda statutul de șomer, să o descarce, să o completeze, să o semenze și să o expedieze la o subdeviziune teritorială conform vizei de domiciliu, sau locul de trai”.

De asemenea, acesta va trebuie să completeze o declarație că nu are un loc de muncă și că nu dispune de venituri.

RAISA DOGARU, DIRECTOR ANOFM: „Iată în baza acestor documente persoana este înregistrată cu statut de șomer. Odată ce este înregistrată, persoana mai depune încă o cerere pentru a beneficia de ajutor de șomaj în mărimea de 2775 de lei”.

Șomerii care deja beneficiază de ajutor de șomaj sau au obținut deja dreptul la ajutor în perioada stării de urgență, în cuantum mai mic decât 2775 de lei, vor beneficia de compensarea diferenței.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram