/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

O persoană infectată de coronavirus în Moldova infectează în medie alți doi oameni. Care e perioada de incubație, calculată de ANSP

04 aprilie 2020, ora 12:04

Un pacient infectat cu noul coronavirus în Republica Moldova infectează la rândul său, în medie, alte două-trei persoane, arată datele Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP). Acest indicator se numește „rata de contagiozitate” (R0) și în Republica Moldova acesta este de 2,6. 

Potrivit specialiștilor de la ANSP, rata medie globală a contagiozității este de la 1,5 la 3,5, ceea ce înseamnă că în Republica Moldova rata de contagiozitate este una medie.

De asemenea, cei de la ANSP au calculat și perioada medie de incubație a coronavirusului în Republica Moldova, aceasta fiind de 5,8 zile. „Aceasta este perioada medie de incubație care reprezintă contactul cu agentul patogen și termenul de dezvoltare a simptomelor”, explică specialiștii ANSP.

Amintim că, în baza acestor date, autoritățile au estimat un număr de peste 31 de mii de îmbolnăviri, către mijlocul lunii mai 2020. Acest număr ar putea fi însă mult mai mic, dacă locuitorii țării vor respecta indicațiile de a se proteja: a nu părăsi domiciliul fără necesitate, a păstra distanța socială, a spăla mâinile cât mai des cu apă și săpun sau a le dezinfecta cu soluții pe bază de alcool. De asemenea, important este să vă autoizolați pentru 14 zile, dacă ați venit recent de peste hotare, să nu intrați în contact cu alte persoane, iar dacă ați intrat totuși în contact, să nu ascundeți acest lucru.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram