/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Nemerenco critică decizia autorităților de a rechema de luni bugetarii la serviciu: „Am impresia că parcă se joacă cineva acolo sus de-a alba-neagra sau rece-cald”

05 aprilie 2020, ora 13:29

Fosta ministră a Sănătății, Ala Nemerenco, critică decizia autorităților de a rechema de mâine bugetarii la serviciu. În acest mod, cazurile confirmate de coronavirus ar putea crește, afirmă Nemerenco.

Mii și zeci de mii de funcționari de cabinet, care pot face liber munca lor de acasă, se vor deplasa iar într-o mișcare browniană prin oraș. Care a fost scopul să-i ții doar câteva zile acasă, când ei vor circula exact în perioada cu cei mai mulți posibil infectați, nu e clar. Logica – zero. Da, sunt activități care pot fi continuate și trebuie, cu condiția respectării siguranței lucrătorilor. Dar nu acelea, în care nu poate fi menținută nici distanța socială și nici măsurile de protecție nu pot fi aplicate.

Abia-abia au început să se mai astâmpere toți pe la casele lor, de ce trebuie iar porniți? Mă uit ce se întâmplă la nivel decizional și am impresia că parcă se joacă cineva acolo sus de-a alba-neagra sau rece-cald”, a scris Nemerenco pe pagina sa de Facebook.

Angajații în domeniul bugetar vor reveni, începând cu ziua de mâine, 6 aprilie, la muncă. Prim-ministrul Ion Chicu a anunțat că bugetarii urmează să-și reia activitatea, dar să lucreze în regim maxim posibil de la distanță pentru a nu aglomera oficiile și transportul public.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram