/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

PAS își va retrage sesizarea făcută la Curtea de Apel în privința poliției medicale pentru moldovenii veniți de peste hotare

missing
05 aprilie 2020, ora 08:06

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) își va retrage sesizarea făcută la Curtea de Apel în privința poliției medicale pentru moldovenii veniți de peste hotare, după ce membrii Comisiei pentru Situații Excepționale au renunțat de a-i obliga pe cetățenii moldoveni care se întorc acasă să cumpere polița înainte de urca în avion

„Ieri, autoritățile și-au anulat decizia ilegală prin care conaționalii noștri din diasporă erau obligați să achite prima de asigurare medicală pentru a putea reveni acasă. Nici nu se putea altfel – dreptul de a se întoarce în țară este un drept fundamental care nu poate fi îngrădit nici măcar pe perioada stării de urgență. Conform deciziei adoptate, în loc de achitarea prețului primei de asigurare medicală înainte de cumpărarea biletului de avion, conaționalii noștri vor trebui să semneze o declarație pe propria răspundere prin care se angajează să achite prețul poliței de asigurare medicală după ce ajung în Republica Moldova.

În această situație, PAS își va retrage sesizarea depusă la Curtea de Apel Chișinău. Vom insista în continuare ca drepturile tuturor cetățenilor noștri să fie protejate. Autoritățile au datoria să asigure implementarea cu bună credință a procedurilor de repatriere aprobate recent, să autorizeze zboruri suficiente pentru ca toți cei care nu pot rămâne în țara de reședință să poată ajunge acasă și să asigure monitorizarea respectării carantinei de către persoanele revenite în Republica Moldova”, a scris președinta PAS, Maia Sandu, pe pagina ei de Facebook.

Mulți dintre moldovenii care s-au întors acasă de peste hotare în această perioadă s-au plâns de faptul că sunt obligați să cumpere polița înainte de a urca în avion, unii spunând că nu o pot face întrucât au rămas fără muncă și nu au resurse financiare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram