/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Reacția Ministerului de Externe privind moldovenii, blocați la granița dintre România și Ungaria

05 aprilie 2020, ora 21:39

Ambasada de la Budapesta, a contactat Oficiului Central al Direcției Generale Naționale de Poliție pentru Străini pentru a clarifica subiectul legat de cei trei moldoveni, blocați la granița dintre România și Ungaria. Suplimentar, a fost expediată o Notă Verbală în adresa Ministerului de Interne ungar cu o solicitare de suspendare temporară a interdicției aplicate și acordarea asistenței moldovenilor.

„Țările UE, li-a propus varianta de a solicita autorităților maghiare plasarea domnului cu interdicție într-un centru de plasament, până la soluționarea cazului, iar celelalte două persoane să meargă spre RM, propunere ce nu a fost acceptată. S-a comunicat că autoritățile ungare nu împiedică ieșirea din Ungaria, ba mai mult facilitează acest lucru. Problema este în autoritățile din România, care nu permit intrarea în țară pe motivul interdicției existente. Din păcate soluționarea problemei cu interdicția necesită timp pentru examinare și luare de măsuri, cu atât mai mult că adresarea a fost vineri seara”, au precizat pentru tv8.md reprezentanții Ministerului de Externe.

Cei trei moldoveni care se întorc din Cehia au rămas blocați de miercuri, 1 aprilie, la granița dintre România și Ungaria, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II. Aceștia nu pot reveni în țară, deoarece unul dintre moldoveni ar fi fost deportat din Cehia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram