/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Decis! Bugetarii vor avea liber în perioada 7-17 aprilie. După epidemie, ar putea avea un program de muncă de 6 zile pe săptămână

missing
06 aprilie 2020, ora 13:16

Instituțiile din sectorul bugetar nu vor activa în următoarele 10 zile. Bugetarii vor avea liber în perioada 7-17 aprilie, cu excepția personalului medical, angajaților din domeniul apărării, securității și ordinii publice și angajaților din sistemul educațional. O decizie în acest sens a fost aprobată  astăzi de Comisia pentru Situații Excepționale.

Premierul Ion Chicu a precizat că procesul de studii de la distanță va continua în instituțiile de învățământ primar, secundar, liceal, profesional și superior.

Ion Chicu a anunțat că, după epidemie, am putea reveni la regimul de muncă de 6 zile pe săptămână, pentru a recupera zilele libere acordate acum bugetarilor.

„Cred că poate și generația noastră să lucreze 6 zile pe saptămână, dacă va trebui”, a comentat premierul.

Potrivit deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale, conducătorii instituțiilor bugetare vor avea dreptul să cheme la serviciu, în următoarele 10 zile,  un număr limitat de angajați, prezența cărora este strict necesară pentru a desfășura o anumită activitate.

În această perioadă liberă, bugetarii își vor primi salariile. După 17 aprilie, perioada ar putea fi extinsă până la 28 aprilie, după sărbătorile de Paști, dacă epidemiologii vor constata ulterior că este necesar acest lucru.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram