/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Spitalul din Ștefan Vodă, închis până la 20 aprilie

missing
06 aprilie 2020, ora 13:47

Spitalul Raional Ștefan Vodă își sistează activitatea începând de astăzi și până la 20 aprilie. Decizia a fost aprobată de Comisia pentru Situații Excepționale, la solicitarea autorităților locale.

Acum trei zile, spitalul din Ștefan Vodă fusese plasat în carantină, după ce au fost înregistrate mai multe cazuri de infecție cu noul coronavirus în rândul lucrătorilor medicali.

Ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu a anunțat vineri că toți pacienții din spitalul vizat, care erau diagnosticați cu coronavirus, au fost transferați în spitalele din Chișinău.

Amintim că orașul Ștefan Vodă, satul Carahasani din raion și municipiul Soroca au intrat în carantină pe 1 aprilie din cauza focarelor de infecție.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, în raionul Ștefan Vodă au fost deja confirmate 132 de cazuri de COVID-19, iar în raionul Soroca – 126 de cazuri. Topul este condus de municipiul Chișinău unde sunt înregistrate 293 de persoane infectate.

În total, în R. Moldova sunt 864 de cazuri confirmate de COVID-19, iar 17 persoane au fost răpuse de infecție. Totodată, 37 de pacienți s-au tratat de coronavirus.

Alte trei localități din țară vor fi plasate de mâine în carantină

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram