Spitalul Raional Ștefan Vodă își sistează activitatea începând de astăzi și până la 20 aprilie. Decizia a fost aprobată de Comisia pentru Situații Excepționale, la solicitarea autorităților locale.

Acum trei zile, spitalul din Ștefan Vodă fusese plasat în carantină, după ce au fost înregistrate mai multe cazuri de infecție cu noul coronavirus în rândul lucrătorilor medicali.

Ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu a anunțat vineri că toți pacienții din spitalul vizat, care erau diagnosticați cu coronavirus, au fost transferați în spitalele din Chișinău.

Amintim că orașul Ștefan Vodă, satul Carahasani din raion și municipiul Soroca au intrat în carantină pe 1 aprilie din cauza focarelor de infecție.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, în raionul Ștefan Vodă au fost deja confirmate 132 de cazuri de COVID-19, iar în raionul Soroca – 126 de cazuri. Topul este condus de municipiul Chișinău unde sunt înregistrate 293 de persoane infectate.

În total, în R. Moldova sunt 864 de cazuri confirmate de COVID-19, iar 17 persoane au fost răpuse de infecție. Totodată, 37 de pacienți s-au tratat de coronavirus.

Alte trei localități din țară vor fi plasate de mâine în carantină

 

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!