/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Un bloc de locuit din Stăuceni a fost izolat din cauza contaminării cu COVID-19. Măsurile luate de autorități

missing
06 aprilie 2020, ora 22:11

Un bloc de locuit din localitatea Stăuceni, municipiul Chișinău, a fost izolat pentru 14 zile. Primăria localității anunță că blocul a fost izolat pentru că s-a depistat un caz de infectare cu virusul COVID-19. Este vorba despre un bloc locativ cu 386 de apartamente.

„Având în vedere înregistrarea unui caz de infectare cu COVID-19, în acest bloc locativ cu 386 de apartamente, prin Dispoziția nr. 4, din 6 aprilie 2020, a Comisiei pentru Situații Excepționale din comuna Stăuceni s-a decis instituirea regimului de izolare a locatarilor acestui bloc pentru o perioadă de 14 zile (pâna la data de 16 aprilie 2020)”, se spune pe pagina de Facebook a Primăriei Stăuceni.

Pe perioada regimului de izolare, locatarii vor respecta unele condiții: zilnic vor trebui să informeze prin telefon medicul de familie despre starea lor de sănătate, doar un membru al familiei va putea să iasă, de 2-3 ori pe săptămână, pentru a procura produse alimentare și de primă necesitate sau medicamente. În cazul ieșirii din blocul de locuit, persoana va purta mănuși, mască sau alte materiale de protecție, de unică folosință sau reutilizabile (eșarfă sau alte accesorii vestimentare), în vederea recuderii riscului de transmitere a virusului;

De asemenea, persoanele aflate în carantină (care au fost în contact cu persoane confirmate pozitiv la COVID-19) li se interzice să părăsească locuința, în caz de necesitate pentru aprovizionare cu produse alimentare și de primă necesitate sau medicamente, vor lua legătura cu Punctul de Dirijare pentru Situații Excepționale.

Accesul în bloc este interzis.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram