/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Restricții de activitate pentru saloanele de frumusețe. De mâine, sunt obligate să-și închidă ușile

missing
06 aprilie 2020, ora 21:47

Saloanele de frumusețe, majoritatea și așa închise, sunt obligate să-și sisteze activitatea oficial. Anunțul a fost făcut de prim-ministru, care a precizat că până acum nu exista o decizie clară pentru acest domeniu. Echipa TV8 a făcut un experiment. Un reporter s-a dat drept client și a încercat să se programeze, pentru această săptămână, la coafor.

Ion CHICU, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: „Până acum nu a existat o decizie privind sistarea activității care prestează servicii și în special serviciile de coafură și în special alte activități de înfrumusețare. La recomandarea medicilor, CSE a decis sistarea acestui timp de activități de înfrumusețare.”

Am sunat la un salon de frumusețe din capitală și am încercat să ne programăm pentru această saptamână. Nu am fost refuzați.

„Accesati site-ul, o să introduceți data pe care o doriți și alegeți. Dar dumneavoastră activați? Da, nu avem niciun ordin că trebuie să ne închidem. La noi se lucrează cu câte un client în fiecare cameră.”

Și rețelele sociale abundă în anunțuri. Unii se laudă cu măsurile de protecție luate pentru clienții care vor să arate prefect, chiar și in perioada de carantină. (acoperi din reclama de la secunda00,13 din dar sa nu se vada denumirea salaonului) Alții, însă au spus că nici până acum nu au lucrat, iar restricțiile anunțate astăzi i-a luat prin surprindere.

NATALIA VISNEVSCHI: „Activam numai azi, dar pana acum nu am activat, dar trebuia să activăm.”

 Decizia privind sistarea serviciilor de coafură și înfrumusețare a fost luată astazi de Comisia Situații Excepționale. Amenzile, pentru agenții economici care sfidează restricțiile, se ridică la 75 de mii de lei.

Reporter: Natalia GHEȚU 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram