/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Statul va încheia contracte cu laboratoarele private pentru a face teste la coronavirus

missing
06 aprilie 2020, ora 12:07

Tot personalul medical din R. Moldova, care se află în zona de risc, va fi testat la coronavirus. Primii medici din teritoriu, care vor trece testarea, vor fi din raioanele Soroca, Ștefan Vodă și Glodeni, unde au fost înregistrate adevărate focare de infecție în spitale.

Potrivit premierului Ion Chicu, pentru a face față numărului mare de testări, statul va încheia contracte și cu laboratoarele private. Astfel, capacitățile ar putea crește până la 1000 de teste pe zi.

Deocamdată, nu a fost anunțat prețul pe care îl va plăti statul laboratoarelor private pentru efectuarea testelor.

În prezent, o persoană care se adresează la privat plătește 700 de lei pentru un test la COVID-19. În Chișinău sunt două laboratoare private acreditate să efectueze investigații de laborator pentru identificarea infecției de coronavirus.

Săptămâna trecută, într-un laborator privat s-au testat și membrii Cabinetului de miniștri. Rezultatele testelor au fost negative. Autoritățile au dat asigurări că fiecare oficial și-a plătit testul din propriul buzubnar.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram