Tot personalul medical din R. Moldova, care se află în zona de risc, va fi testat la coronavirus. Primii medici din teritoriu, care vor trece testarea, vor fi din raioanele Soroca, Ștefan Vodă și Glodeni, unde au fost înregistrate adevărate focare de infecție în spitale.

Potrivit premierului Ion Chicu, pentru a face față numărului mare de testări, statul va încheia contracte și cu laboratoarele private. Astfel, capacitățile ar putea crește până la 1000 de teste pe zi.

Deocamdată, nu a fost anunțat prețul pe care îl va plăti statul laboratoarelor private pentru efectuarea testelor.

În prezent, o persoană care se adresează la privat plătește 700 de lei pentru un test la COVID-19. În Chișinău sunt două laboratoare private acreditate să efectueze investigații de laborator pentru identificarea infecției de coronavirus.

Săptămâna trecută, într-un laborator privat s-au testat și membrii Cabinetului de miniștri. Rezultatele testelor au fost negative. Autoritățile au dat asigurări că fiecare oficial și-a plătit testul din propriul buzubnar.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!