/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Avertismentul lui Dodon pentru rețelele de comerț: „O să mergem în lanț până la producători să vedem cine speculează pe nevoile oamenilor”

07 aprilie 2020, ora 14:03

În R. Moldova nu sunt premise pentru majorarea prețurilor la produsele alimentare, cu excepția câtorva tipuri de crupe, care sunt de import și statele producătoare au impus restricții pentru comercializarea lor în exterior”. Magazinele nu au motive să scumpească produsele, iar autoritățile vor monitoriza situația și vor aplica sancțiuni, dacă vor identifica majorări nejustificate de prețuri, promite Igor Dodon.

„Am evaluat care ar fi prețurile de producere și știm că la această etapă nu pot fi argumente obiective pentru creșterea prețurilor la producătorii autohtoni. Vă rugăm foarte mult să nu admiteți creșterea prețurilor de la producere. Știm că aveți capacitatea să fiți solidari cu Guvernul”, a transmis președintele un mesaj producătorilor.

Igor Dodon a precizat că a avut discuții cu reprezentanții principalelor rețele de comerț din R. Moldova care i-ar fi dat asigurări că nu vor majora prețurile.

Dar noi monitorizăm și o să mergem pe lanț până la producător și o să vedem cine și-a permis să speculeze pe nevoile oamenilor. Veți fi taxați dur”, i-a avertizat Dodon pe comercianți.

Amintim că, săptămâna trecută, Consiliul Concurenței a anunțat că a depistat abateri în mai multe magazine, care au majorat nejustificat prețurile la produse alimentare. Legumele, de exemplu, costau cu 5 la sută mai mult, iar lactatele se scumpuise cu 4 la sută. Și carnea de găină era ceva mai scumpă decât înainte de criză.

/VIDEO/ Pe timp de criză, mai multe magazine mari și de cartier au majorat prețurile la produsele alimentare

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram