/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Cât de puternice sunt băncile din R. Moldova în actualele condiții? BNM dă asigurări  că nu se pot prăbuși ca cele din 2015

missing
07 aprilie 2020, ora 12:03

Băncile care operează pe piața bancară a Republicii Moldova sunt bine capitalizate și au suficiente lichidități pentru a rezista cu succes acestei perioade de criză și a-și deservi în continuare clienții, spune Banca Națională a Moldovei, care se arată sigură de faptul că băncile nu se pot prăbuși acum ca cele trei instituții care au fost devalizate în anul 2015 – „Banca de Economii”, „Banca Socială” și „Unibank”.

„Actualul sistem bancar se deosebește foarte mult de ceea ce a fost în urmă cu trei ani, fiind unul puternic, robust, sănătos și transparent. În scopul protejării intereselor deponenților şi asigurării stabilității sistemului bancar, BNM asigură în continuare consolidarea supravegherii prudențiale a băncilor din Republica Moldova.

„În condițiile stării de urgență, BNM asigură operarea fără întrerupere și pune la dispoziția băncilor licențiate instrumentele necesare în sprijinul continuității operaționale din sistemul bancar. Sistemele de raportare folosite de bănci pentru mecanismele de supraveghere bancară funcționează în regim normal și eficient.  Banca Națională menține permanent comunicarea cu băncile licențiate pentru a asigura în continuare stabilitatea și siguranța sectorului bancar”, susține BNM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram